Schandaal bedorven kaas uit Italië PDF Print

Schandaal met bedorven kaas in Italië

Diervoeding
De bende verpakte kaas die hooguit nog geschikt was om in diervoeding te verwerken. De hoofdverdachte van de zwendel is een 46-jarige ondernemer uit Sicilië.
Kaas uit 1980

Bij het onderzoek naar de bende vonden de autoriteiten wormen, muizenkeutels en plastic in de kaasresten. Het gaat onder meer om mozarella en gorgonzola. In een koelcel trof de politie kaas uit 1980 aan, klaar om verwerkt te worden.
Miljoenen winst

De productiekosten van de vervuilde kazen waren erg laag, en zo maakten de verdachten tientallen miljoenen euro's winst. De kaas werd verwerkt in drie fabrieken in Noord-Italië en in een bedrijf in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren.
Stank

De politie kwam de bende twee jaar geleden op het spoor toen agenten een vrachtwagen aanhielden. Uit de laadruimte drong een ondraaglijke stank naar buiten. De bedorven kaas was op weg naar een fabriek in het dorp Vicolungo om 'bewerkt' te worden.
In heel Europa

De bende heeft de afgelopen twee jaar zo'n 11.000 ton bedorven kaas verwerkt tot 'verse' producten. Die zijn in schappen in heel Europa terechtgekomen. Bij het bedrog waren ook medewerkers van de lokale gezondheidsautoriteiten betrokken. Zij knepen een oogje dicht en lieten de fabrikanten weten wanneer er controles zouden worden uitgevoerd.

 

(Bron: RTL nieuws)

 

Bent u alleen online?

We hebben 1 gast online

Poll

Hoe kwam u op deze webpagina?
 

Zoekfunctie: