'Cum Laude' kaas ook bij Lekkernij! PDF Print

vrijdag 3 april 2009 10:20
WOUDENBERG/MAARSBERGEN - De boerenkaas die wordt verkocht in de Vallei-Landwinkel van De Weistaar is als winnaar geƫindigd tijdens de jaarlijkse verkiezing 'Cum Laude'.


Vorige week was de jaarlijkse verkiezing van Agrarisch Ondernemer van het Jaar 2009. Ook de Beste Boerenkaas van Nederland kwam hier aan bod. In een proeverij werden van de 110 ingezonden kazen de 25 allerlekkerste boerenkazen geselecteerd. Op donderdag 26 maart zijn in Zegveld deze 25 boerenkazen door een vakjury beoordeeld.

Trots
Eigenaar van de Valleiwinkel is J. van Wolfswinkel: ,,Boerenkazen met het predicaat Boerenkaas Cum Laude zijn de trots voor elke boerenkaasmaker en van elke winkel waar Boerenkaas te koop is. Boerenkaas is door de Europese Unie erkend als Gegarandeerd Traditionele Specialiteit. Elke kaasboerderij heeft een eigen werkwijze en receptuur. Smaak is immers het belangrijkste als het gaat om een topprestatie van zo'n culinair product als Boerenkaas. Vanaf vandaag mogen wij met nog vier andere gekwalificeerde boerenkaasproducenten het embleem "Boerenkaas Cum Laude" voeren. Een eretitel die nog aan een breed publiek uitgelegd en bekend gemaakt moet worden. Alleen kaas die echt op de boerderij bereid is, uit de zogenoemde verse 'rauwe melk', mag Boerenkaas genoemd worden. De speciale bereiding geeft de kaas extra smaak, waardoor elk stukje Boerenkaas uniek smaakt. ''
Voor het predicaat Boerenkaas "Cum Laude" komen alleen de top Boerenkazen in aanmerking die ook een vaktechnische keuring met glans hebben doorstaan.

(Bron: woudenberger.nl)

 

Zoekfunctie: